fbpx
Női ceremóniamester: modern, támogató, igényes, humoros

A felhőtlen esküvő legfontosabb jellemzői

A minőség mellett a mennyiség is fontos szempont

Kis esküvő szűk családi körben, vagy világraszóló lagzi az összes rokont és barátot meginvitálva?

A régi hagyományokat követve, vagy inkább egy laza bulinak felfogva?

Egy éven át tervezve, szervezve, vagy hip-hop összerántva spontán gondolattól vezérelve?

Bármilyen is legyen az esküvő, amit megálmodtok, a legfontosabb, hogy mire elértek a Nagy Nap reggeléig, még mindig szeressétek egymást, egymás családját, barátait, és úgy érezzétek, ez a nap csak rólatok szól!

És ezt kétféleképpen is értem:

  • Azt már sok embertől hallhattuk, sok filmben láthattuk, hogy legtöbbször az örömszülők, de akár a tanúk, vagy koszorúslányok is mennyire túlbuzgók tudnak lenni (a legtöbb esetben természetesen rosszindulat nélkül).
    Ez félreviheti a párokat a szervezés során, pedig fontos lenne, hogy az esküvő szervezésének egyik első lépéseként megbeszéljétek (rögzítsétek írásban is, hogy meglegyen!), hogy mi az, amit semmiképp nem szeretnétek, mi az a kérdéskör, amit nyitva hagytok, és mi a KÖZÖS elképzeléseket, amiből nem engedtek!
  • Noha erről a fontos eseményről a lányok többet szoktak álmodozni gyerekkorukban, ez nem jelenti azt, hogy – hetero párok esetén – csak a menyasszonyokról szól.
    Az esküvő KÉT ember szerelmének az ünneplése, az ő KETTŐjük közös jövőjének az egyik hangsúlyos lépcsőfoka, ezért fontos, hogy mindketten magatokénak érezzétek, még akkor is, ha egyikőtök lelkesebb a szervezéssel kapcsolatban!

Egy esküvő szervezése olyan mérföldkő egy pár életében, mint egy lakásfelújítás, egy közös hitelfelvétel, egy kisállat örökbefogadása, egy munkahelyváltás… Kibillent a hétköznapok ritmusából, bőven ad megbeszélnivalót, de valójában nagyon sokat lehet belőle tanulni magunkról, egymásról és a kapcsolatunkról!

Akkor is elmélyíti azt, ha már évek óta együtt élünk, mágikus hatása van a “feleségem” és “férjem” szavaknak.

Gondolhattok egészen máshogy is az esküvőre!

Érdekes, hogy ez az elmélyülés, átformálódás nem azon múlik, hogy ott áll-e egy pap vagy egy anyakönyvvezető a párokkal szemben…

Ismerek olyan párokat, akik szimbolikus szertartás keretében keltek csak egybe, és olyat is, akik elutaztak külföldre, felöltöztek szép ruhába, vettek virágokat, sütiket, és a szép házikóban, ahol megszálltak, fogadalmat tettek egymásnak, gyűrűt húztak egymás ujjára, és megcsókolták egymást.

És attól a naptól ők házasok!

Ők így érzik, és a családjuk, barátaik is így érzik, így gondolják (pedig ők nem voltak ott velük, csak fotókat láttak az “eseményről” és meghallgatták a beszámolójukat, de ez is elég volt ahhoz, hogy átérezzék: itt most valami megváltozott)!

Na de visszatérve az esküvő szervezéséhez.

A blogsorozatomban részletesen írtam a lépéseiről – ha az esküvőszervezésnek nagyon az elején vagytok, vagy valahol a közepén elakadnátok, szeretettel ajánlom, hogy fussátok át az írásaimat!

Van szó bennük a költségkalkulációról, beszerzendők listájáról, programok végiggondolásáról stb., igyekeztem minden hasznos infót összegyűjteni!

Na de ha sikerül kivenni mindkettőtöknek a folyamatból a saját részét – de csak annyit és olyan feladatokat, amik megoldása “szívből jön”, sikerül közös döntéseket hoznotok és a násznép túlbuzgó tagjait is kezelni, akkor már “csak” mindent meg kell tennetek, hogy a Nagy Napon is teljes nyugalomban lehessetek! 😀

Ehhez pedig esküvői szolgáltatókat kell segítségül hívnotok!

Vegyük őket sorra – ABC sorrend szerint (mert hiszen mindegyiknek ugyanannyira fontos szerepe van).

Az esküvői szolgáltatók biztosítják a felhőtlen boldogságotokat a Nagy Napon!

Esküvői Ceremóniamester

Én vagyok a násznép számára a házigazda, a szolgáltatóknak a karmestere, számotokra pedig aznap a legjobb barát, de ennél még sokkal több!

Én vagyok az, aki az esküvő szervezési fázisában fogja a kezeteket, akit bármikor felhívhattok, ha elakadtok, kérdésetek, aggályotok merül fel, vagy éppen nem bírjátok már kezelni a túlbuzgókat!

Én nem csak bemondom, hogy melyik program után mi következik, hanem hamar elnyerem a násznép bizalmát, hogy hozzám forduljanak kérdéssel, problémával, és ne titeket zavarjanak, a háttérben pedig összehangolom a DJ/zenekar, fotós, videós, felszolgálók munkáját, megoldok minden felmerülő problémát, még azelőtt, hogy a fületekbe jutna…

Ceremóniamesterként érzékenynek kell lennem, figyelnem kell a násznép hangulatára, az esküvőtök dinamikájára, nem a forgatókönyvhöz ragaszkodni (kivéve a szertartások és vacsora időpontja), hanem a vendégek és a Ti rezdüléseitekre!

Azt, hogy erre egy női ceremóniamester nagyobb valószínűséggel képes-e, mint egy férfi, azt nem tudhatom.

De én, Női Ceremóniamesterként több, mint 100 esküvővel a hátam mögött állítom, hogy képes vagyok rá – ezt jelezte vissza nagyon sok pár is!

És nektek is ezt kell velem kapcsolatban éreznetek: meg kell lennie köztünk a szimpátiának, a kölcsönös bizalomnak, hogy tudjátok, a Nagy Napotok jó kezekben van!

Esküvői DJ

Esküvői dj

Nélküle nincs buli – de attól még, hogy a pult mögött áll, az Ő személye is nagyon fontos!

Neki rá kell hangolódnia a násznépre, és ennek a társaságnak ti álltok a középpontjában.

Jó, ha ismeritek a családtagjaitok, barátaitok zenei ízlését, és előzetesen küldtök neki zenéket, de neki is tudnotok kell bizalmat szavazni!

Segíteni fog listával, hogy milyen momentumokhoz kell mindenképpen tőletek dalokat kapnia (bevonulás, szülőköszöntés, szertartás részei, nyitótánc, tortavágás stb.).

Azt javaslom, hogy ezeket ne sablon dallistákról válasszátok ki, hanem a közös életetekből (amire először táncoltatok, ami a kedvenc sorozatotokban / filmetekben van stb.), akkor lesz zeneileg is igazán tiétek a Nagy Napotok!

A DJ szorosan együttműködik a ceremóniamesterrel, hogy dinamikus legyen az este, ha szükséges, táncpárbajt rendeznek együtt, vagy más módon motiválják a vendégeket a táncparkett elfoglalására.

Esküvői Fotós

Esküvői Fotós

Az Ő (és a videós) hatása tart a legtovább.

A ceremóniamestert emlegetheti a násznép, hogy milyen jól koordinálta az eseményeket, a DJ-t dícsérhetik, mert óriási bulit csinált, de az esküvői fotók nem csak érzésként, hanem fizikai valójukban is elkísérnek titeket egy életen át (ezért is az a férjem szlogenje, hogy Száz Év Múlva is)!
Ahhoz, hogy a fotós képei visszatükrözzék a ti szerelmeteket, el kell tudnotok lazulni a jelenlétében – ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindketten szimpatizáljatok vele, bízzatok benne, és ne bánjátok, ha esetleg a személyes teretekhez közel vagy azon belül van.

Neki is rátok kell hangolódnia, hogy érezze, pl. mennyire kell titeket instruálni a kreatív fotózáson (ehhez jó “próba” a jegyesfotózás).

Megnyugtatlak titeket: nem kell rosszul éreznetek magatokat amiatt, mert esetleg visszahúzódó, csendes, introvertált, nehezen megnyíló emberek vagytok!

A tapasztalt, profi esküvői szolgáltatók érzékenyek is, és alkalmazkodnak hozzátok, az elképzeléseitekhez!

Megnyugtatnak a félelmeitekkel kapcsolatban, bátorsággal és nyugalommal vérteznek fel a Nagy Napotokra – hogy felhőtlenül megtudjátok élni minden pillanatát!